pilamiasto pila
poznanmiasto poznan
gnieznomiasto gniezno
koninmiasto konin
lesznomiasto leszno
kaliszmiasto kalisz
  • KLAUZULA INFORMACYJNA NA PODSTAWIE ART. 13 RODO DLA OSÓB BIORĄCYCH UDZIAŁ W NABORZE NA WOLNE STANOWISKO

    Klauzula informacyjna na podstawie art. 13 RODO w związku z naborem na wolne stanowisko

    W myśl art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Transportu Drogowego adres siedziby ul. Szwajcarska 5, 61-285 Poznań, tel. 61 656-77-11, adres e-mail: witd@poznan.uw.gov.pl. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z Inspektorem ochrony danych na adres e-mail iodo@witdpoznan.pl albo pod numerem tel. 61 656 77 11. Państwa dane osobowe będą przetwarzane dla celów rekrutacyjnych. Podstawą prawną przetwarzania jest:

    • art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia 2016/679 (zgoda osób których dane dotyczą w zakresie wykraczającym poza wskazany w art. 221 i nast. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks Pracy);
    • art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia 2016/679 (czynności zmierzające do zawarcia umowy);
    • art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia 2016/679 ( w zakresie przewidzianym w art. 221 i nast. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy);
    • art. 9 ust. 2 lit. a Rozporządzenia 2016/679;
    • art. 10 Rozporządzenia 2016/679 w zw. z art. 76 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym oraz art. 4 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej.

    Podanie danych osobowych określonych w art. 221 §  1-4 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz art. 10 Rozporządzenia 2016/679 w zw. z art. 76 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym i art. 4 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej stanowi wymóg ustawowy i jest konieczne. Podanie danych osobowych wykraczających poza przepisy prawa jest dobrowolne i odbywa się na podstawie zgody, o której mowa w art. 6 ust. 1 lit. a lub art. 9 ust. 2 lit. a Rozporządzenia 2016/679. W takiej sytuacji mają Państwo prawo w dowolnym momencie cofnąć zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Jeśli kandydat nie przejdzie pomyślnie postępowania rekrutacyjnego dane osobowe będą usunięte maksymalnie po 4 miesiącach od dnia nawiązania stosunku pracy z osobą wyłonioną w drodze naboru, chyba, że kandydat odbierze osobiście złożone przez siebie dokumenty. W razie zatrudnienia, dokumenty będą przechowywane w terminach przewidzianych przepisami prawa. Państwa dane osobowe mogą zostać ujawnione innym podmiotom na podstawie obowiązujących przepisów prawa, a także zawartych umów powierzenia danych obejmujących m.in. świadczenie usług prawnych oraz dostawę usług IT. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej. W odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany. Na warunkach określonych w Rozporządzeniu 2016/679, przysługuje Państwu prawo dostępu do danych, sprostowania danych, usunięcia danych, żądania ograniczenia przetwarzania danych, a także prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia 2016/679.

  • 07.10.2019

    REFERENT DO SPRAW GOSPODARKI TRANSPORTOWEJ I ZAOPATRZENIA

    Status naboru: zakończony - wybrano kandydata
    poniedziałek, 07 październik 2019 10:11

    Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Transportu Drogowego poszukuje kandydatów\kandydatek na stanowisko:

    • referent do spraw: gospodarki transportowej i zaopatrzenia / Wydział Administracyjno - Techniczny

    WYMIAR ETATU: 1
    STANOWISKA: 1

    MIEJSCE WYKONYWANIA PRACY:
    Poznań

    ADRES URZĘDU:
    ul. Szwajcarska 5 
    61-285 Poznań

    WARUNKI PRACY

    • zadania wykonywane w siedzibie urzędu i poza siedzibą, na terenie Poznania oraz województwa wielkopolskiego
    • kontakty z serwisami samochodowymi (awarie, wymiana opon itp) oraz z ubezpieczycielem
    • praca jednozmianowa, przy naturalnym i sztucznym oświetleniu, z wykorzystaniem komputera, typowych urządzeń biurowych oraz samochodu służbowego
    • praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godzin na dobę
    • stanowisko pracy wyposażone w meble biurowe dostosowane do wymagań określonych dla stanowisk administracyjno-biurowych
    • stanowisko pracy znajduje się na parterze budynku biurowego
    • budynek nie jest wyposażony w windy osobowe i podjazd dla osób niepełnosprawnych na wózkach inwalidzkich
    • pomieszczenia higieniczno-sanitarne w budynku nie są przystosowane dla osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach inwalidzkich

    ZAKRES ZADAŃ

    • Prowadzenie spraw w zakresie gospodarki transportowej: dbałość o właściwy stan techniczny i wizualny samochodów służbowych (w tym także np dokonywanie wymiany żarówki, wymiany pióra wycieraczki itp), nadzór nad wyposażeniem aut służbowych, nadzór nad przeglądami technicznymi i ubezpieczeniami, obsługa programu do zarządzania flotą pojazdów (Flota Commandor)
    • Dbałość o stan techniczny budynku (przeglądy techniczne budynku, odczyty liczników itp) oraz o utrzymanie czystości, porządku i estetyki Inspektoratu
    • Dostarczanie i odbieranie pilnej korespondencji pomiędzy WITD w Poznaniu a jednostkami administracji państwowej na terenie Poznania
    • Pobieranie i terminowe rozliczanie zaliczek gotówkowych dla Wydziału Administracyjno-Technicznego
    • Zakup materiałów biurowych, eksploatacyjnych, środków czystości, elementów wyposażenia biura oraz aut służbowych w zakresie wynikającym z bieżących potrzeb Urzędu.
    • Prowadzenie całokształtu prac związanych z zamawianiem, ewidencją i rozliczaniem druków ścisłego zarachowania używanych przez inspektorów WITD
    • Prowadzenie dokumentacji związanej z wysyłką kart rejestracyjnych MRD-5

    WYMAGANIA NIEZBĘDNE

    • Wykształcenie: średnie
    • staż pracy: co najmniej 6 miesięcy - w pracy związanej z zaopatrzeniem lub gospodarką transportową
    • czynne prawo jazdy kat. B
    • doświadczenie w prowadzeniu aut osobowych oraz aut typu bus
    • umiejętność obsługi biurowych programów komputerowych oraz urządzeń biurowych
    • umiejętność działania w sytuacjach stresowych
    • bardzo dobra organizacja pracy własnej
    • umiejętność pracy w zespole
    • wysoka kultura osobista
    • odpowiedzialność
    • sumienność
    • Posiadanie obywatelstwa polskiego
    • Korzystanie z pełni praw publicznych
    • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

    WYMAGANIA DODATKOWE

    • Wykształcenie: średnie techniczne
    • staż pracy: co najmniej 6 miesięcy w administracji publicznej

    DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE

    • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
    • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
    • Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego
    • Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
    • Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

    DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE

    • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania dodatkowego w zakresie wykształcenia
    • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania dodatkowego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy

    TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

    • Dokumenty należy złożyć do: 15.10.2019
    • Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
    • Miejsce składania dokumentów:
      Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego
      ul. Szwajcarska 5
      61-285 Poznań

    DANE OSOBOWE - KLAUZULA INFORMACYJNA

    W myśl art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Transportu Drogowego adres siedziby ul. Szwajcarska 5, 61-285 Poznań, tel. 61 656-77-11, adres e-mail: witd@poznan.uw.gov.pl. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z Inspektorem ochrony danych na adres e-mail iodo@witdpoznan.pl albo pod numerem tel. 61 656 77 11. Państwa dane osobowe będą przetwarzane dla celów rekrutacyjnych. Podstawą prawną przetwarzania jest:

    • art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia 2016/679 (zgoda osób których dane dotyczą w zakresie wykraczającym poza wskazany w art. 221 i nast. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks Pracy);
    • art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia 2016/679 (czynności zmierzające do zawarcia umowy);
    • art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia 2016/679 ( w zakresie przewidzianym w art. 221 i nast. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy);
    • art. 9 ust. 2 lit. a Rozporządzenia 2016/679;
    • art. 10 Rozporządzenia 2016/679 w zw. z art. 76 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym oraz art. 4 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej.

    Podanie danych osobowych określonych w art. 221 §  1-4 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz art. 10 Rozporządzenia 2016/679 w zw. z art. 76 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym i art. 4 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej stanowi wymóg ustawowy i jest konieczne. Podanie danych osobowych wykraczających poza przepisy prawa jest dobrowolne i odbywa się na podstawie zgody, o której mowa w art. 6 ust. 1 lit. a lub art. 9 ust. 2 lit. a Rozporządzenia 2016/679. W takiej sytuacji mają Państwo prawo w dowolnym momencie cofnąć zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Jeśli kandydat nie przejdzie pomyślnie postępowania rekrutacyjnego dane osobowe będą usunięte maksymalnie po 4 miesiącach od dnia nawiązania stosunku pracy z osobą wyłonioną w drodze naboru, chyba, że kandydat odbierze osobiście złożone przez siebie dokumenty. W razie zatrudnienia, dokumenty będą przechowywane w terminach przewidzianych przepisami prawa. Państwa dane osobowe mogą zostać ujawnione innym podmiotom na podstawie obowiązujących przepisów prawa, a także zawartych umów powierzenia danych obejmujących m.in. świadczenie usług prawnych oraz dostawę usług IT. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej. W odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany. Na warunkach określonych w Rozporządzeniu 2016/679, przysługuje Państwu prawo dostępu do danych, sprostowania danych, usunięcia danych, żądania ograniczenia przetwarzania danych, a także prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia 2016/679.

    INNE INFORMACJE:

    W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, wynosi co najmniej 6%.

    Proponowane wynagrodzenie:
    • wynagrodzenie zasadnicze: od 3 258,80 zł brutto do 3450,49 zł brutto (tj mnożnik 1,7 - 1,8 kwoty bazowej)
    • dodatek stażowy (od 5% do 20% wynagrodzenia zasadniczego).
    W liście motywacyjnym proszę umieścić numer ogłoszenia i dane kontaktowe.
    Oświadczenia muszą być podpisane własnoręcznie.
    Kandydaci zakwalifikowani do dalszego etapu rekrutacji zostaną powiadomieni telefonicznie i mailowo o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.
    Oferty otrzymane po terminie (decyduje data stempla pocztowego) i niespełniające wymagań formalnych nie będą rozpatrywane.
    W ciągu 3 miesięcy od dnia publikacji wyniku naboru istnieje możliwość odbioru złożonych dokumentów - po tym terminie zostaną komisyjnie zniszczone.

    Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu (61) 656-77-19 lub 512-050-647, od poniedziałku do piątku w godz. 7:15 do 15:15.

    Nasz urząd jest pracodawcą równych szans i wszystkie aplikacje są rozważane z równą uwagą bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientacje seksualną czy też jakąkolwiek inną cechę prawnie chronioną.

    Pracownikom oferujemy:
    • stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w jednostce administracji państwowej z wieloletnią tradycją
    • przyjazne środowisko pracy
    • szkolenia wdrożeniowe i stanowiskowe oraz możliwości podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego
    • dodatek stażowy (wynoszący po pięciu latach pracy 5 proc. miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego, wzrastający o 1 proc. za każdy dalszy rok pracy aż do osiągnięcia 20 proc. miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego)
    • dodatkowe wynagrodzenie roczne
    • nagrody wypłacane z funduszu nagród uzależnione od osiąganych wyników pracy
    • pakiet socjalny: dofinansowanie do wypoczynku pracowników i ich dzieci oraz różnych form aktywności kulturalnej oraz sportowo-rekreacyjnej (w tym: karty Multisport)
    • możliwość skorzystania z oferty ubezpieczenia grupowego.

    OŚWIADCZENIE W ZWIĄZKU Z UBIEGANIEM SIĘ O STANOWISKO NIEBĘDĄCE WYŻSZYM STANOWISKIEM W SŁUŻBIE CYWILNEJ


    Wybrany kandydat :
    Bartłomiej Mikołajczak – zam. Promienko

    Uzasadnienie:

    W/wym. kandydat uzyskał największą liczbę punktów z rozmowy kwalifikacyjnej oraz  w największym stopniu spełnił oczekiwania Komisji Rekrutacyjnej co do wiedzy, wykształcenia i doświadczenia zawodowego niezbędnego na stanowisku referenta ds. gospodarki transportowej i zaopatrzenia.

     

  • ZASADY NABORU KANDYDATÓW NA STANOWISKO INSPEKTORA TRANSPORTU DROGOWEGO

    Aktualnie nie prowadzimy naboru na stanowisko inspektora transportu drogowego

    Zasady naboru kandydatów na stanowisko inspektora transportu drogowego, będącego stanowiskiem pracy w korpusie służby cywilnej określa ustawa z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej (Dz. U. Nr 227, poz. 1505 ze zm.).
    Zgodnie z art. 76 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym (tekst jednolity Dz. U. Nr 125, poz. 874 ze zm.) inspektorem może być osoba, która:

    • posiada obywatelstwo polskie,
    • ma nienaganną opinię i nie była karana za przestępstwo umyślne,
    • legitymuje się świadectwem dojrzałości po zdanym egzaminie maturalnym,
    • posiada prawo jazdy co najmniej kategorii B,
    • ukończyła 25 lat oraz posiada wymagany stan zdrowotny,
    • złożyła z wynikiem pozytywnym egzamin kwalifikacyjny.


    Zatrudnienie pracownika Inspekcji na stanowisku inspektora transportu drogowego poprzedzone jest praktyką w ramach kursu specjalistycznego zakończonego egzaminem kwalifikacyjnym II stopnia. Praktyka ma na celu teoretyczne i praktyczne przygotowanie kandydata do wykonywania zadań inspektora.


    Akty wykonawcze do ustawy o transporcie drogowym dotyczące wykonywania zawodu inspektora:

    • Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej w sprawie programów kursów specjalistycznych oraz kursów uzupełniających i przeprowadzania egzaminów kwalifikacyjnych z dnia 31 lipca 2012 r. (Dz.U. z 2012 r. poz. 901).
    • Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 7 lutego 2002 r. w sprawie warunków i trybu przeprowadzania badań lekarskich i psychologicznych w celu stwierdzenia istnienia lub braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania czynności inspektora transportu drogowego (Dz.U. Nr 12, poz. 117).

DYŻUR TELEFONICZNY
dziś od 9:00 do 15:00

Opole

Rzeszów

Katowice

609-102-197
(w godz 8-14)

603-560-073

725-259-944
(w godz 8-14)

 

ZGŁOŚ KONTROLĘ

AUTOKARU

Sprawdź

INFORMACJE
O FOTORADARACH
Delegatura Wielkopolska GITD

22 220 40 49

Godziny przyjęć interesantów: 08:00 - 14:00

WITD

W MEDIACH

Sprawdź

PRZECIWDZIAŁANIE

KORUPCJI

Zgłoś


Udzielanie informacji

w każdą środę
w godz. 9.00-15.00

(0-61) 656-77-21